6 slechtste fastfood-ontbijten om nu weg te blijven

07 Nov 2022

6 slechtste fastfood-ontbijten om nu weg te blijven

De ochtendspits is geen grap: van de rijen voor het afleveren van de school tot het verkeer dat over de snelweg kronkelt, iedereen heeft haast om ergens te komen. De fastfoodindustrie weet dit en maakt van de gelegenheid gebruik om geld te verdienen met het feit dat je geen tijd hebt om je eigen ontbijt te maken. Van traditionele ontbijtketens tot hamburgertenten die ontbijtopties hebben uitgerold, slingeren door een fastfoodrestaurant biedt een eenvoudige oplossing voor individuen en gezinnen in heel Amerika.

Zijn deze fastfoodontbijtopties eigenlijk wel gezond? Is het mogelijk om zowel voedingswaarde als snelheid te hebben? We vroegen diëtiste Amy Goodson en haar antwoord was volmondig "ja" - met een paar richtlijnen.

Omdat ontbijtbroodjes verreweg het handigst zijn om te eten tijdens het autorijden, in de metro springen of in het algemeen haasten, hebben we ons gesprek uitsluitend gericht op ontbijtbroodjes, zodat we appels met appels kunnen vergelijken.

Als het gaat om het vinden van een gezond broodje voor het ontbijt, begint het allemaal met het broodje. Goodson raadt aan om er een te zoeken die is gemaakt op een Engelse muffin of gewoon brood-bonuspunten als het volkoren is. Hoewel opties met koekjes en croissants er misschien aantrekkelijk uitzien, bevatten ze meer vet en calorieën en minder vezels.

Het volgende onderdeel van de sandwich is natuurlijk de stapel. Goodson adviseert om te kiezen voor magere eiwitten, zoals gegrilde kip en Canadees spek, in plaats van op varkensworsten en spek. Natuurlijk, voegt ze eraan toe, alleen eieren en kaas kunnen ook als eiwit dienen. Wat betreft andere ingrediënten, hoe meer groenten je aan je sammy kunt toevoegen, hoe beter.

En tot slot, zegt Goodson, pas op voor add-ons. Romige sauzen, queso en dergelijke voegen veel calorieën en vet toe aan je boterham. Om nog maar te zwijgen van een kant van opgebakken aardappels en een zoete latte, wat misschien een onvermijdelijk onderdeel van de vergelijking lijkt, maar afbreuk doet aan je algehele voeding. "Probeer een fruitbeker en een simpele koffie met melk om het allemaal onder controle te houden", adviseert Goodson.

Verhaal gaat verder

Om u te helpen weg te blijven van de absoluut slechtste ontbijtsandwiches die momenteel worden aangeboden bij fastfoodketens, heeft Goodson de ochtendmenu's doorgespit en vijf items aangewezen die u moet vermijden.

En mis de 5 slechtste bestellingen van steakhouseketens om nu weg te blijven niet.

6

Chick-Fil-A's Hash Brown Scamble Burrito met Worst

chick-fil-a hashbrown burrito

Per burrito: 720 calorieën, 47 g vet (16 g verzadigd vet), 1450 mg natrium, 46 g koolhydraten (4 g vezels, 3 g suiker), 28 g eiwit

Hoewel er een goede hoeveelheid eiwit in deze burrito zit, bevat dit kleine pakket ook een angstaanjagende 1450 milligram natrium, wat veel meer is dan de helft van de maximaal 2300 milligram die je op een dag zou moeten consumeren. Sla de hash browns en de worst over, verdubbel de salsa, voeg een stuk fruit toe en bespaar je darmen wat werk.

5

Taco Bell's Ontbijt Crunchwrap met Worst

taco bell ontbijt crunchwrap met worst

Per crunchwrap: 720 calorieën, 47 g vet (15 g verzadigd vet), 1.270 mg natrium, 51 g koolhydraten (4 g vezels, 3 g suiker), 21 g eiwit

Dit inventieve menu-item omvat worstkruimels, eieren, kaas en romige jalapeñosaus, gelaagd op een hash brown en verpakt in een bloemtortilla.

Het is intrigerend en, vanuit voedingsoogpunt, een beetje beangstigend. "Hier is een kleine tip: elke keer dat je het woord 'romig' in een sausbeschrijving ziet", legt Goodson uit, "kun je er vrijwel van uitgaan dat het extra vet en calorieën betekent. Bovendien, wanneer het op een gebakken hash brown wordt gestapeld, zal er zeker extra vet zijn. Veel meer dan wat je zou moeten hebben bij het ontbijt."

4

Dunkins worst, ei en kaas op croissant

dunkin' worst, ei en kaas op croissant

Per sandwich: 720 calorieën, 52 g vet (20 g verzadigd vet), 220 mg cholesterol, 1.120 mg natrium, 42 g koolhydraten (2 g vezels, 6 g suiker), 21 g eiwit

Dit simpele broodje croissant van het ontbijtrestaurant waar Amerika op draait, lijkt redelijk onschuldig. Het zijn slechts vier ingrediënten: ei, kaas en een worstpasteitje op een croissant. Hoe kan zoiets eenvoudigs de lijst met ongezondste ontbijtopties maken? Volgens Goodson is het de 52 gram vet die het doet.

"Om nog maar te zwijgen," voegt ze eraan toe, "het levert ook bijna de helft van je dagelijkse natriuminname, waarschijnlijk afkomstig van de worst."

3

Burger King's Double Worst, Ei en Kaas Croissan'Wich

burger king dubbele worst, ei en kaas croissan'wich

Per sandwich: 802,3 calorieën, 60,6 g vet (26,8 g verzadigd vet, 1,9 g transvet), 341,2 g cholesterol, 1.966,3 mg natrium, 31 g koolhydraten (0,8 g vezels, 4,9 g suiker), 33,6 g eiwit

Helaas biedt de koning van hamburgers een aantal behoorlijk ongezonde ontbijtopties. Deze sandwich verdubbelt de portie worst en zorgt daarmee ook voor meer calorieën.

"De worst voegt zeker extra vet en natrium toe aan deze sandwich", zegt Goodson, "en de boterachtige croissant zit ook vol met vet en calorieën."

Al met al hoef je geen 800 calorieën te consumeren voor het ontbijt.

2

IHOP's Pittige Poblano Fajita Burrito

IHOP pittige poblano fajita burrito

Per portie: 1.300 calorieën, 80 g vet (27 g verzadigd vet, 1 g transvet), 565 mg cholesterol, 2.630 mg natrium, 86 g koolhydraten (9 g vezels, 6 g suiker), 61 g eiwit

IHOP maakt zeker een stevige burrito gevuld met eieren. De Spicy Poblano Fajita Burrito is niet veel beter dan de Chicken Burrito. Geladen met versnipperd rundvlees, roerei, paprika en uien, geraspte jack en cheddar kaas, avocado en aardappelpartjes, vervolgens gewikkeld in een bloemtortilla en ingesmeerd met poblano queso, heeft deze fajita burrito veel meer natrium dan je nodig hebt op een dag, volgens naar Goodson.

"Hoewel veel van deze ingrediënten gezond kunnen zijn", voegt ze eraan toe, "zal het ook de calorieën, het vet en het natriumgehalte van je ontbijt verhogen als je ze allemaal opeet."

1

IHOP's Southwest Chicken Burrito

IHOP zuidwestelijke kipburrito

Per portie: 1.360 calorieën, 85 g vet (34 g verzadigd vet, 1 g transvet), 560 mg cholesterol, 3.300 mg natrium, 88 g koolhydraten (10 g vezels, 10 g suiker), 62 g eiwit

IHOP's Southwest Chicken Burrito stopt gegrilde kip, roerei, stukjes hickory gerookt spek, groene paprika's en uien, tomaten, queso-saus, geraspte jack- en cheddar-kazen, avocado en opgebakken aardappels in een enkele bloemtortilla. Het is veel als je het als lunch eet, laat staan ​​als ontbijt.

Goodson wijst op de ongelooflijke hoeveelheid calorieën en natrium in deze burrito. "Hoewel er hier groenten, gegrilde kip en avocado zijn, duwt de toevoeging van spek, hash browns en zoveel kaas en kaassaus de calorieën, het vet en het natriumgehalte ver boven wat voor het ontbijt zou moeten worden geconsumeerd. In feite, deze burrito bevat 1000 milligram meer natrium dan je op een dag zou moeten consumeren!"

Een eerdere versie van dit artikel is gepubliceerd in mei 2022. Het is bijgewerkt met nieuwe informatie.