Britney Spears onthult dat ze onomkeerbare zenuwbeschadiging aan haar lichaam heeft opgelopen: 'Als ik dans, voel ik de pijn niet'

07 Nov 2022

Britney Spears onthult dat ze onomkeerbare zenuwbeschadiging aan haar lichaam heeft opgelopen: 'Als ik dans, voel ik de pijn niet'

britney-spears-nerve-damage.jpg - Credit: JB Lacroix/WireImage

In 2019 werd Britney Spears opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. In de jaren daarna heeft de zangeres in gerechtelijke documenten beweerd dat het verblijf, dat plaatsvond te midden van haar 13-jarige conservatorium, tegen haar wil was en bepalend was voor haar gezondheid. Nu, terwijl ze de eenjarige verjaardag van de beëindiging van het conservatorium nadert, heeft de zangeres de blijvende zenuwbeschadiging beschreven die ze heeft opgelopen tijdens haar verblijf in de faciliteit - wat ook een onverwachte verklaring is voor haar bruisende Instagram-dansvideo's.

“Ik dans nu in de tijd Victoria … ja … zenuwbeschadiging aan de rechterkant van mijn lichaam … er is geen remedie behalve God, denk ik … zenuwbeschadiging wordt soms veroorzaakt als je niet genoeg zuurstof naar je hersenen krijgt … je hersenen worden letterlijk uitgeschakeld', schreef Spears op Instagram, bij een video waarin ze danste op Foster the People's 'Pumped Up Kicks'.

Meer van Rolling Stone

Trick or Treat: de beste Halloween-kostuums voor muzikanten om aan je kast toe te voegen

Elton John, Britney Spears' 'Hold Me Closer' remixvideo belicht hun blijvende stijl

Iraanse staatsmedia gaat nu achter Britney Spears aan

Hoewel Spears niet regelrecht de medische faciliteit belt, zegt ze dat de zenuwbeschadiging op 'die plaats' is gebeurd, een uitdrukking die ze in het verleden vaak gebruikte om naar het ziekenhuis te verwijzen.

Ze voegde eraan toe: "Op die plek ademde ik niet toen ik daar was ... zenuwbeschadiging zorgt ervoor dat delen van je lichaam gevoelloos worden. Ik word zo'n 3 keer per week wakker in bed en mijn handen zijn volledig gevoelloos ... Zenuwen zijn klein en het voelt als spelden en naalden aan de rechterkant van mijn lichaam het schiet omhoog naar mijn nek en het deel dat het ergste pijn doet is mijn slaap op mijn hoofd … het prikt en het is eng … de laatste 3 jaar sinds ik daar wegkwam, was ik licht bewusteloos … ik kon het niet aan. Het was alsof het te eng was om hier te zijn.”

Spears legde verder uit dat, hoewel haar Instagram-dansvideo's voor anderen misschien vreemd lijken, "het me bestaan ​​heeft gegeven en me hier heeft gebracht."

Verhaal gaat verder

"Het is wel grappig als ik dans, ik voel de pijn niet", zei ze. “Het is alsof mijn geest letterlijk naar een plaats van mijn innerlijke kind gaat. En hoewel ik niet beweeg zoals ik gewend ben... geloof ik echt dat mijn geloof erin me kracht heeft gegeven.'

Hoewel Spears niet al te ver inging op details over haar toestand, is zenuwbeschadiging grotendeels onomkeerbaar. Spears onthulde dat ze nu medicijnen gebruikt om de blijvende effecten te beheersen. "Door de genade van God heb ik eindelijk een medicijn gevonden waarbij ik echt zuurstof naar mijn hersenen en door mijn nek voel gaan", legde ze uit. “Mijn ogen zijn nu meer open en ik kan mijn hoofd goed omhoog houden … ik heb goed werk geleverd door het voor elkaar te krijgen. Hoe dan ook, ik word een stuk beter, ik kan ademen … ik voel me slimmer want nou, Jezus, ik kan nu ademen … hoe dan ook, ik adem nu en ik kan op tijd dansen, Victoria … ik stuur al mijn liefde naar iedereen alleenstaande van jullie … dit ben ik vanmorgen … ik ga nu stofzuigen !!!”

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Het beste van Rolling Stone

Alle 229 nummers van Taylor Swift, gerangschikt

The Who's 50 Greatest Songs

De 50 beste nummers van Fleetwood Mac

Klik hier om het volledige artikel te lezen.