Deze populaire supermarktketen sluit voor het eerst in de geschiedenis op Thanksgiving

07 Nov 2022

Deze populaire supermarktketen sluit voor het eerst in de geschiedenis op Thanksgiving

De meesten van ons zijn niet van plan om onze Thanksgiving-inkopen te verlaten tot Thanksgiving Day, maar last-minute supermarktruns zijn niet zo onwaarschijnlijk als je zo'n moeizame maaltijd helemaal opnieuw maakt. Daarom loont het om de supermarktketens te kennen waarop je vanaf 24 november kunt rekenen. En dit jaar schrapt een populair merk zichzelf van deze lijst.

Voor het eerst in zijn eeuwenlange geschiedenis zal Hy-Vee, een van Amerika's top vijf van meest vertrouwde supermarktketens, niet open zijn op Thanksgiving. Alle 285 locaties van het merk in het zuiden en het middenwesten zijn op Turkijedag gesloten, waardoor de 93.000 medewerkers de kans krijgen om achterover te leunen en te ontspannen met dierbaren.

GERELATEERD: Volgens experts het #1 kruideniersartikel om nooit groot in te kopen

"Thanksgiving Day gaat over dankbaarheid. De afgelopen jaren waren enkele van de meest uitdagende die onze medewerkers hebben meegemaakt en dit is onze manier om onze waardering te tonen voor alles wat ze dagelijks doen om onze klanten van dienst te zijn," Jeremy Gosch , CEO en president van Hy-Vee, in een verklaring. "Door onze winkels op Thanksgiving Day te sluiten, kunnen we iets terugdoen voor onze medewerkers door ze tijd te geven om zich te concentreren op hun eigen vieringen."

Het nieuwe Thanksgiving-beleid omvat alle Hy-Vee-winkellocaties, Dollar Fresh Markets, Hy-Vee Fast&Fresh-locaties, Wall to Wall Wine and Spirits-locaties, Hy-Vee Wine&Spirits en Hy-Vee-bedrijfskantoren.

Er zijn echter een paar uitzonderingen op de sluiting van Thanksgiving. Op alle Hy-Vee Fast&Fresh-locaties kunnen klanten nog steeds aan de pomp betalen voor brandstof. Iedereen die een maaltijdpakket voor de feestdagen koopt, kan ook een tijd plannen om zijn bestelling op te halen, hetzij in de winkel voorafgaand aan Thanksgiving-donderdag of via de stoeprand op Thanksgiving Day van 8 tot 11 uur in de Hy-Vee-supermarkten.

Hy-Vee zal zeker niet de enige zijn die deze Thanksgiving zijn deuren sluit. Tal van grote retailers, waaronder Walmart, Target, Publix en Costco, zullen ook worden gesloten. Ook supermarktketen Giant Eagle heeft besloten deze Turkey Day voor het tweede jaar op rij stil te leggen.

"Na zorgvuldige overweging en beoordeling van de positieve steun van gasten die vorig jaar hun Thanksgiving-maaltijden van tevoren hadden gepland, hebben we de beslissing genomen om onze supermarkten dit jaar weer op Thanksgiving Day te sluiten", Senior Director of Corporate Communications van Giant Eagle zei Dan Donovan in een verklaring.