Dit restaurant is expres onbeleefd tegen zijn klanten - en ze zijn er dol op!

07 Nov 2022

Dit restaurant is expres onbeleefd tegen zijn klanten - en ze zijn er dol op!

Of je nu in de dienstverlenende sector werkt of uit eten gaat, je hebt waarschijnlijk de ongelukkige ervaring gehad dat je een 'Karen' hoorde schreeuwen en schreeuwen tegen werknemers en herhaaldelijk vroeg om 'met de manager te praten'. Het losgeslagen stereotype blijft opduiken op sociale media, terwijl de wereld honderden video's bekijkt van boze vrouwen die de behoefte voelen om dramatisch een scène te maken in een restaurant of ander etablissement en klantenservicemedewerkers te terroriseren. Wat als de rollen mochten worden omgedraaid? Wat als onbeschofte werknemers betalende klanten op dezelfde manier behandelen?

De in Australië gevestigde restaurantketen, Karen's Diner, besloot dat het tijd was om het verhaal te veranderen en obers de kans te geven om voor de verandering eens onbeleefd tegen klanten te zijn.

De unieke eetervaring serveert eersteklas hamburgers, wings en andere Amerikaanse gerechten in dinerstijl met een kant van gebrek aan respect, ongewenst commentaar van het bedienend personeel en mogelijk een middelvinger die hier of daar in je gezicht wordt geduwd tijdens een bezoek het restaurant.

In het begin waren de makers Aden Levin en James Farrell van plan om van de ervaring een tijdelijk pop-uprestaurant te maken, maar door de enorme populariteit veranderde dat al snel in het echte werk. Na slechts vier maanden namen de eigenaren hun losse idee en breidden ze met succes uit naar 15 locaties verspreid over Australië - van Adelaide tot Sydney - en twee nieuwe locaties in het VK.

Een ding dat de eigenaren nooit zagen aankomen, was hoeveel klanten het leuk zouden vinden om onbeschofte obers en ronduit vreselijke restaurantservice te hebben.

karens diner klanten onbeleefd restaurant

"Zeer genoten van het diner zodra we binnenkwamen, werd begroet zoals we dachten dat we zouden zijn. Was een fantastische ervaring veel gelach, geklets en scheldwoorden", schreef een klant op OpenTable. Een andere tevreden mecenas zei: "Serveersters geven er geen moer om en dat is waar mensen voor komen."

De gasten van het diner krijgen het plezier van een slechte service, evenals interactieve en vermakelijke momenten met spellen met het thema "Karen" die tijdens de eetervaring constant opduiken. Activiteiten die onhandig zijn gemaakt, zoals trivia en charades, opzettelijk gênante karaoke en armworstelen (mogelijk in het voordeel van de ober), terwijl een aanstootgevende MC luide en obscene grappen maakt op kosten van de klant.

Verhaal gaat verder

En degenen wiens naam eigenlijk Karen is, volgens de restaurantsite, kun je een gratis drankje krijgen als je een ID laat zien om het te bewijzen! (En er zal geen oordeel beginnen tenzij jij je ook zo gedraagt.)

GERELATEERD: 7 geheimen waar barmannen niet achter willen komen

Om plezier te blijven maken, bevat het menu etenswaren zoals 'The Fiery Karen' of 'Karen's American Cousin', naast eigenzinnige cocktails zoals 'You've Just Lost My Business' en 'Karen's Aqua Aerobics'. En hoewel er veel spot en spot wordt gelachen in dit eetcafé, blijft het inclusief door veganistische voedselopties aan te bieden, waaronder een plantaardige burger, een broodje gegrilde kaas en zelfs een flinke salade van groenten.

karens diner eten

"Eten was uitstekend - ik hield van de hamburgers, wings en shakes en ze werden allemaal vrij snel geserveerd!" een klant was enthousiast over OpenTable. "Kan deze plek niet genoeg aanbevelen! Het was als zodanig een plezierige, ongemakkelijke, hilarische, adembenemende, huilende lachervaring! Zal zeker terugkomen!" een andere gelukkige patron duidelijk gemaakt.

Voor Amerikanen die op zoek zijn naar een afschuwelijke eetervaring, kun je een uitstapje maken over de vijver naar Karen's of je geluk beproeven in een soortgelijk etablissement dat begon in Dallas, TX. Dick's Last Resort, waarvan ook bekend is dat het een onaangenaam bedienend personeel heeft, dwingt volwassenen/diners om "handgemaakte, papieren hoeden met beledigingen erop geschreven" te dragen en te lachen tot ze erbij neervallen.