Jimmy Kimmel presenteert 95e Oscars: 'Iedereen zei nee'

07 Nov 2022

Jimmy Kimmel presenteert 95e Oscars: 'Iedereen zei nee'

Jimmy Kimmel

Taylor Hill/FilmMagic

Jimmy Kimmel gaat terug naar de Oscars - en het wordt een familieaangelegenheid!

De 54-jarige talkshowster, die de uitzending in 2017 en 2018 presenteerde, zal op 12 maart 2023 de 95e Oscars uitreiken.

Uitvoerend producent en co-hoofdschrijver van Jimmy Kimmel Live! echtgenote Molly McNearney, zal samen met showrunners Glenn Weiss en Richy Kirshner de prijsuitreiking uitvoeren als uitvoerend producent.

"Voor de derde keer uitgenodigd worden om de Oscars te hosten is een grote eer of een valstrik", zei Kimmel maandag in een persbericht. "Hoe dan ook, ik ben de Academie dankbaar dat ze me zo snel hebben gevraagd nadat iedereen goed nee had gezegd."

Weiss en Kirshner zeggen blij te zijn dat Kimmel terug is. De uitzending wordt uitgezonden vanuit Dolby Theatre in Ovation in Hollywood.

"We zijn super blij dat Jimmy zijn hattrick heeft gescoord op dit wereldtoneel", zeiden ze. "We weten dat hij grappig en overal klaar voor zal zijn!"

GERELATEERD: Jimmy Kimmel zegt dat zoon Billy, 5, 'geen interesse' heeft om meer te weten te komen over zijn openhartoperatie

JIMMY KIMMEL & MOLLY MCNEARNEY

Larry Busacca/WireImage

GERELATEERD: Jimmy Kimmel zegt dat hij dreigde te stoppen met zijn show vanwege de vrijheid om Trump te bespotten: 'Ik was serieus'

De Emmy Award-winnaar was eerder gastheer van de awards voor opeenvolgende jaren voordat het van 2019 tot 2021 hostless werd.

In 2022 bracht een drietal vrouwelijke komieken - Regina Hall, Wanda Sykes en Amy Schumer - lichtzinnigheid in de ceremonie, die later werd overschaduwd door de meppende controverse tussen Will Smith en Chris Rock.

Kimmel's laatste uitstapje als presentator in 2018 had een recordaantal kijkers voor de show, met 26,5 miljoen kijkers, en de inspanning leidde tot een heen en weer openbare vete op sociale media tussen de komiek en de toenmalige president Donald Trump.

Afgelopen donderdag sprak Kimmel over de invloed van Trump op zijn doordeweekse hostingtaken op Jimmy Kimmel Live! onthullend dat hij dreigde te stoppen met de show op het hoogtepunt van het Donald Trump-tijdperk toen leidinggevenden wilden dat hij zou stoppen met het vertellen van grappen over de toenmalige president.

GERELATEERD: Jimmy Kimmel klaagt Trump aan wegens 'aanzettend geweld' te midden van landelijke protesten over de dood van George Floyd

Verhaal gaat verder De Amerikaanse president Joe Biden zit naast gastheer Jimmy Kimmel tijdens zijn eerste persoonlijke verschijning op

JIM WATSON/AFP via Getty Images

Toen hem rechtstreeks werd gevraagd of ABC ooit zijn bezorgdheid had geuit over het feit dat hij Trump bespotte in de Naked Lunch-podcast, deelde Kimmel dat ze dat hadden gedaan en legde uit hoe hij een standpunt innam over de kwestie.

"Er was een keer, rond het begin van dit hele Trump-gedoe... misschien niet helemaal [acht jaar geleden]", zei Kimmel. "Ik zei luister, ik snap het, je hebt gelijk. Ik ben de helft van mijn fanbase kwijt, misschien meer. Tien jaar geleden was ik onder de Republikeinen de populairste talkshow. Tenminste volgens het onderzoek dat ze deden."< /p>

Desalniettemin geloven de Oscars-producenten dat Kimmel ideaal is voor de met sterren bezaaide avond.

Mis nooit meer een verhaal — meld u aan voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van PEOPLE om op de hoogte te blijven van het beste wat PEOPLE te bieden heeft, van sappig nieuws over beroemdheden tot boeiende verhalen over menselijke interesses

"Jimmy is de perfecte gastheer om ons te helpen de ongelooflijke artiesten en films van onze 95e Oscars te herkennen. Zijn liefde voor films, live tv-expertise en vermogen om contact te maken met ons wereldwijde publiek zal een onvergetelijke ervaring creëren voor onze miljoenen kijkers wereldwijd", aldus Academy CEO Bill Kramer en Academy President Janet Yang.

"Met het frisse perspectief en de meesterlijke begeleiding van Kimmel, Weiss en Kirshner zullen de Oscars haar rijke 95-jarige geschiedenis vieren, het collaboratieve karakter van films maken en onze diverse, dynamische en zeer creatieve gemeenschap van filmmakers."

De 95e Oscars worden gehouden op zondag 12 maart 2023.