Kathy Griffin geschorst van Twitter kort nadat ze zich voordeed als nieuwe CEO Elon Musk: '#FreeKathy'

07 Nov 2022

Kathy Griffin geschorst van Twitter kort nadat ze zich voordeed als nieuwe CEO Elon Musk: '#FreeKathy'

Kathy Griffin woont de vierde jaarlijkse Critics Choice Real TV Awards bij; Elon Musk woont TIME Persoon van het Jaar

Michael Kovac/Getty Images bij; Theo Wargo/Getty Images Kathy Griffin; Elon Musk

Kathy Griffin is geschorst van Twitter kort nadat ze de nieuwe CEO van het sociale mediaplatform, Elon Musk, imiteerde.

De 62-jarige comedian's pagina werd zondag opgeschort, dezelfde dag dat ze de naam van haar account veranderde in 'Elon Musk' en de 51-jarige Tesla-oprichter bespotte in een tweet.

Het is echter niet meteen duidelijk of de schorsing van Griffin het gevolg was van haar spot - of dat het permanent zal zijn - hoewel Musk diezelfde dag aankondigde dat Twitter-accounts die zich voordoen als beroemdheden en andere opmerkelijke figuren, zouden worden opgeschort, tenzij ze hebben het label 'parodie'.

"Voortaan worden alle handelingen van Twitter die zich bezighouden met nabootsing van identiteit zonder duidelijk 'parodie' te specificeren permanent opgeschort", schreef Musk in één tweet.

GERELATEERD: Valerie Bertinelli imiteert Elon Musk op Twitter om een ​​punt te maken over het verificatiesysteem

In een andere verwees hij naar Twitter's nieuwe maandelijkse abonnementsservice van $ 8, Twitter Blue, waarmee elke Twitter-gebruiker gemakkelijk een blauw vinkje kan krijgen, iets dat voorheen was voorbehouden aan het verifiëren van overheidsaccounts en opmerkelijke figuren, zoals beroemdheden, politici en journalisten.

"Eerder hebben we een waarschuwing afgegeven vóór de opschorting, maar nu we wijdverbreide verificatie uitrollen, zal er geen waarschuwing zijn. Dit zal duidelijk worden geïdentificeerd als een voorwaarde voor aanmelding bij Twitter Blue", zei hij, en voegde eraan toe nog een vervolg: "Elke naamswijziging zal leiden tot tijdelijk verlies van geverifieerd vinkje."

Een vertegenwoordiger van Twitter reageerde niet onmiddellijk op PEOPLE's verzoek om commentaar.

Mis nooit meer een verhaal — meld u aan voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van PEOPLE om op de hoogte te blijven van het beste wat PEOPLE te bieden heeft, van sappig nieuws over beroemdheden tot boeiende verhalen over menselijke interesses.

Kathy Griffin geschorst van Twitter nadat ze zich voordeed als nieuwe CEO Elon Musk

Kathy Griffin Twitter Twitter-account van Kathy Griffin opgeschort

Verhaal gaat verder

GERELATEERD: Werknemers klagen Twitter aan als reactie op Elon Musk's plannen voor massale ontslagen

Griffin had haar 'Elon Musk'-account zondag eerder gebruikt om Amerikanen aan te sporen om op de Democraten te stemmen bij de komende tussentijdse verkiezingen op dinsdag en om abortusrechten veilig te stellen.

"Ik heb besloten dat blauw stemmen voor hun keuze de enige juiste is", schreef de My Life on the D-List-ster als Musk, meldde NBC News.

Griffin logde vervolgens in op het Twitter-account van haar overleden moeder na haar schorsing, waar ze tweette: "#FreeKathy."

Later verduidelijkte ze dat zij degene was die het account van haar moeder gebruikte, en zei: "Ze zou het niet erg vinden", en voegde eraan toe: "Excuses bij voorbaat voor alle opmerkingen die je zult moeten lezen over hoe lelijk ik ben en zij' Ik ga je er waarschijnlijk ook in gooien."

"O, dit is trouwens KG. Ik tweet vanaf het account van mijn overleden moeder," voegde Griffin eraan toe.

Wilt u elke weekdag de grootste verhalen van PEOPLE ontvangen? Abonneer je op onze nieuwe podcast, PEOPLE Every Day, om van maandag tot en met vrijdag de belangrijkste nieuwsverhalen over beroemdheden, entertainment en human interest te ontvangen.

twitter

Chesnot/Getty Images Twitter-logo

GERELATEERD: Elon Musk beweert dat hij "geen andere keuze" had dan massale ontslagen te maken op Twitter

Musk stak op een gegeven moment de draak met Griffins schorsing op Twitter en tweette: "Eigenlijk werd ze geschorst omdat ze zich voordeed als een komiek."

Griffin, van het account van haar overleden moeder, antwoordde: "Ik bedoel... je hebt die grap gestolen, jij een--gat. Mensen hebben die grap urenlang gepost, jij hack. Kijk, doe alsjeblieft een betere baan om dit uit te voeren bedrijf. Vroeger betekende het iets. Dit is KG btw."

Musk zei toen dat Griffin weer toegang kon krijgen tot haar Twitter-account, op één voorwaarde.

"Als ze haar account echt terug wil hebben, mag ze het hebben", tweette Musk en voegde daar nog een vervolg aan toe: "Voor $ 8", een verwijzing naar de maandelijkse prijzen van Twitter Blue.

GERELATEERDE VIDEO: Amber Heard's Twitter-account verdwijnt als ex Elon Musk CEO wordt van Social Media Company

De beproeving tussen Griffin en Musk ontstond niet lang nadat Valerie Bertinelli haar naam op Twitter ook veranderde in Musk's, om aan te tonen dat het nieuwe verificatiesysteem van het platform gebrekkig is, zei ze.

"Het blauwe vinkje betekende gewoon dat je identiteit was geverifieerd. Oplichters zouden het moeilijker hebben om je voor te doen", twitterde Bertinelli, 62 op zaterdag: "Dat is niet langer van toepassing. Veel succes daar!"

Ze maakte haar punt verder door hashtags zoals #VoteBlueToProtectYourRights te tweeten en de hele dag door artikelen over de tussentijdse verkiezingen te retweeten onder de naam van Musk.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

GERELATEERD: Wanneer keert Donald Trump terug naar Twitter? Niet voor "ten minste" een paar weken, zegt Elon Musk

De One Day at a Time-alumeur beëindigde uiteindelijk haar tweetwoede op zondag en schreef: "Okey-dokey, ik heb mijn plezier gehad en ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt."

Musk kondigde het nieuwe verificatiesysteem aan nadat hij het platform vorige maand voor $ 44 miljard had gekocht, na een juridische strijd die volgde nadat hij zich eerder in juli had teruggetrokken uit de deal.

Twitter heeft zaterdag een nieuwe update voor de app uitgerold, waarin het nieuwe betaalde verificatiesysteem wordt benadrukt, maar het bedrijf heeft sindsdien besloten de uitrol uit te stellen tot na de tussentijdse verkiezingen, volgens The New York Times.