Kathy Griffin vecht ingenieus terug nadat Elon Musk haar Twitter-account heeft opgeschort

07 Nov 2022

Kathy Griffin vecht ingenieus terug nadat Elon Musk haar Twitter-account heeft opgeschort

Komiek Kathy Griffin zou zondag niet het zwijgen worden opgelegd door Twitter-eigenaar Elon Musk toen hij haar account opschortte vanwege haar "imitatie" van hem.

Vervolgens bracht ze het account van haar overleden moeder tot leven om 'Free Kathy' uit te roepen en een woordenoorlog te ontketenen met 's werelds rijkste man. (Zie de tweets hieronder.)

Musk heeft zondag getweet dat Twitter permanent accounts zal opschorten die proberen "imitatie" te doen zonder een duidelijke indicatie dat het een parodie is. Griffin en enkele beroemdheden hadden hun weergavenamen veranderd in die van Musk, niet in hun accountnamen, om te protesteren tegen zijn beleidswijziging waardoor verificatie met een blauw vinkje beschikbaar zou zijn voor klanten voor $ 8 per maand.

'Hot in Cleveland'-acteur Valerie Bertinelli haalde een soortgelijke grap uit met Griffin en gaf goedkeurings-tweets van Democratische kandidaten als 'Elon Musk' voordat ze haar Twitter-naam terug veranderde. “Het blauwe vinkje betekende gewoon dat je identiteit was geverifieerd. Oplichters zouden het moeilijker hebben om u te imiteren. Dat geldt niet meer. Veel succes daar!” de "One Day at a Time" aluin schreef.

Griffioen begroette Musks verbod met een reactie op Twitter "uit het graf". Haar moeder, Maggie Griffin, stierf in 2020, maar een account dat de ster 'Mijn leven op de D-lijst' voor haar beheerde, was nog steeds actief - en Griffin reanimeerde het.

"Ik ben terug uit het graf om te zeggen... #FreeKathy", schreef ze.

Griffin merkte op dat het inderdaad haar tweet was 'van het account van mijn overleden moeder'. 'Geloof me, ze zou me hierin bijstaan. Ontspan,' kaatste Griffin terug naar een verontwaardigde gebruiker.

Musk viel in met de stoffige oude spleet: "Eigenlijk werd ze geschorst omdat ze zich voordeed als een komiek."

"Ik bedoel... je hebt die grap gestolen, klootzak", antwoordde Griffin vanuit het Maggie Griffin-account. “Mensen posten die grap al uren, jij hackt. Luister, doe alsjeblieft een betere baan bij het runnen van dit bedrijf. Vroeger betekende het iets. Dit is KG btw.”

Musk antwoordde dat als Griffin wilde dat haar account hersteld zou worden, ze de maandelijkse vergoeding van $ 8 zou moeten betalen.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien. Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op HuffPost en is bijgewerkt.

Verwant...

Dagen na het ontslag van de helft van het bedrijf, vraagt ​​Twitter enkele werknemers om terug te komen

Beerput of beleefdheid? Elon Musk's Twitter op een kruispunt

Twitter lanceert maandelijks abonnement van $ 8 met blauw vinkje